• El dòlar australià es dispara després de les bones dades d'ocupació
  • El dòlar dels EUA assoleix màxims de quatre setmanes contra el ien
cbasia2d3

La bateria de dades macroeconòmiques que s'ha publicat la passada matinada ha deixat mala boca entre els inversors i ha detingut el rebot dels principals índexs del continent asiàtic que s'havia perllongat tres sessions. Les pèrdues s'imposen als parquets d'Àsia i ni tan sols el retrocés del ien impulsa el Nikkei.

  • 38.925,63
  • 2,79%

La moneda nipona ha caigut fins al seu pitjor canvi contra el dòlar en un mes, fregant les 110,800 unitats, nivells no vistos des del 16 d'agost. Tot i això, l'índex japonès cau un 0,29% al tancament, de la mateixa manera que la borsa de Xangai, que es deixa mig punt, el mateix que cau Hong Kong, mentre Shenzhen acaba pla.

La gana inversora s'ha vist frenada després de la publicació de les dades que apunten a una desacceleració de l'economia xinesa durant el segon trimestre, seguida del creixement durant la primera meitat de l'any. La producció industrial a la segona potència del món ha crescut un 6% interanual a l'agost, des del 6,4% de juliol, mentre el sector de la construcció s'ha expandit al 7,8% al vuitè mes, per sota de l'increment del 8,3% del juliol. Les vendes al detall també han caigut tres dècimes, fins al 10,1%, des del 10,4% del mes anterior.

Mentrestant, a Austràlia l'informe d'ocupació ha donat ales al dòlar australià, que ha avançat un 0,3%, per després retrocedir fins gairebé els nivells previs. L’ASX200 tanca dijous amb una lleugera caiguda del 0,10%.

En altres llocs del món, el Kospi sud-coreà, i els índexs de Tailàndia i Bombai són les úniques motes verdes, amb un avanç del 0,40%, del 0,46% i del 0,14%, respectivament. Malàisia acaba pla i Singapur cau un 0,42%.

Noticias relacionadas

contador