japan dl asia 1 yen tokyo
Flickr (PD)

Les accions d'Àsia-Pacífic han cotitzat mixtes dimarts, pendents del preu del petroli, que va pujar a la calor de les noves sancions que Occident imposarà a Rússia pels crims de guerra a Ucraïna. Així mateix, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut sense canvis el seu objectiu de tipus d'interès.

Al Japó, el Nikkei 225 ha pujat un 0,12%, mentre que l'índex Topix ha cedit un 0,29%.

El Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,1%. D'altra banda, les accions australianes han pujat, ja que l'S&P/ASX 200 ha avançat un 0,26%.

Al sud-est asiàtic, l'índex Straits Times de Singapur ha guanyat un 0,34%. Els mercats de Hong Kong i la Xina continental estan tancats dimarts per festiu.

PETROLI I RBA

El Consell del Reserve Bank of Austràlia (RBA) ha decidit aquest dimarts mantenir els tipus d'interès sense canvis al 0,1%, tal com esperava el mercat.

Tot i això, tal com destaquen els experts, l'organisme ha aplanat el camí per a una pujada de tipus en els propers dos o tres mesos, fet que ha fet que el dòlar australià pugés amb força.

Els preus del petroli van pujar dilluns, ja que els inversors es van preparar per a la perspectiva de més sancions occidentals a Rússia després de les denúncies de matances de civils a prop de les ciutats ucraïneses.

És probable que les noves sancions de la Unió Europea a Rússia incloguin l'acer, el luxe i el combustible per a avions, entre d'altres. El bloc, tot i això, continua dividit sobre si ampliar aquestes sancions a les importacions d'energia.

Noticias relacionadas

contador