cbasia9 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han tancat planes o amb lleus caigudes aquest dimarts, amb excepció d'Austràlia, en una jornada durant la qual gran part de la regió roman tancada per les vacances de l'any nou lunar.

El Nikkei japonès ha deixat caigudes marginals del 0,1%, mentre que l’ASX200 australià s'ha disparat un 2,1% impulsat per l'alleujament generat per la publicació d'un informe sobre males pràctiques bancàries, que va ser menys sever del previst.

A més, el Banc de la Reserva d'Austràlia ha mantingut la seva taxa estable a l’1,5%, tot i que el governador del banc central, Philip Lowe, ha dit que els riscos globals havien augmentat. No obstant això, ha assenyalat que el creixement del país es va mantenir estable al voltant del 3% aquest any.

Els inversors han estat molt pendents de l'informe publicat per males praxis bancàries, ja que tres dels bancs més grans d'Austràlia podrien enfrontar a un procés judicial. És la continuació d'una investigació sobre una conducta indeguda generalitzada que recomanava una supervisió més estricta i millors garanties per al consumidor. El comissionat Kenneth Hayne ha referit a 24 incidents de mala conducta als reguladors per a una major investigació i possibles càrrecs civils o penals contra executius i corporacions, incloent-hi tots els bancs principals, excepte Westpac Banking Corp (+7,36%).

Els bancs que enfronten càrrecs potencials són Commonwealth Bank (+4,69%), ANZ Banking Group (+6,50%) i National Australian Bank (+3,91%). Els quatre grans bancs van guanyar més de 20.000 mil milions en capitalització de mercat, ja que els inversors s'han llançat a les compres després que es conegués que els càrrecs seran menys greus del que es preveia.

A Nova Zelanda, l’NZX ha pujat un 1%, però entre les poques borses que romanen obertes -la Xina, Taiwan i Corea no han tingut activitat-, l'acompliment ha estat feble, després d'un dia de guanys a Wall Street, ja que la compra de companyies de tecnologia va superar les pèrdues en les accions de salut, materials i serveis públics.

Noticias relacionadas

contador