• Les tensions geopolítiques continuen al radar dels inversors
cbasia01ks92

Les principals borses del continent asiàtic han tancat amb guanys aquest dimarts, després d'haver rebut impuls de Wall Street, que va acabar la primera jornada setmanal amb un avanç de l’1% de mitjana i així va posar fi a tres dies de caigudes. Les tensions geopolítiques a Corea del Nord, que no cessen, segueixen centrant l'atenció dels inversors.

El Kospi de Corea del Sud avança un tímid 0,2% i reverteix les caigudes prèvies, després que el vicepresident nord-americà, Mike Pence, hagi advertit, durant la seva visita a Seül, que els EUA revisarà l'acord comercial que ha mantingut amb el país durant els últims cinc anys. Pence ha posat de manifest que el dèficit comercial amb Corea del Sud s'ha duplicat durant aquest període i que existeixen massa barreres a les inversions nord-americanes en sòl sud-coreà.

El Nikkei avança un 0,35%, els principals valors del país reben impuls de la caiguda del ien, de prop d'un 1%

La península de Corea també segueix protagonitzant l'escalada de tensió amb els EUA després que Corea del Nord hagi avisat que realitzarà nous assajos nuclears cada setmana, si cal.

A altres llocs del món, el Nikkei avança un 0,35%, els principals valors del país reben impuls de la caiguda del ien, de prop d'un 1%. La moneda nipona s'allunya dels seus màxims de cinc mesos contra el dòlar i l'euro aconseguits dilluns i opera lleugerament per sobre dels 109,00 iens per cada dòlar.

Les borses de la Xina continental acaben pràcticament planes, amb caigudes moderades a Shenzhen i Xangai, properes al 0,1%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong perd un 0,2% i l’ASX200 d'Austràlia cedeix un 1%. Els índexs de Bombai i Singapur avancen un 0,83% i un 0,29% al tancament.

contador