Tokio Japón Tokyo Japan Nikkei Bolsa 630

Les accions d'Àsia-Pacífic han deixat caigudes aquest dilluns, enmig d'una fugida més àmplia dels inversors dels valors de risc, mentre estaven pendents de la reacció del mercat a les dades comercials de la Xina, que van resultar millors del que s'esperava.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 2,35%, liderant les pèrdues entre els principals mercats de la regió, ja que les accions de Fast Retailing han caigut més del 6%. L'índex Topix ha perdut un 1,69%.

Les accions de la Xina continental han deixat alces, ja que el Shanghai Composite s'ha mantingut per sobre de la línia de flotació, mentre que el Shenzhen Component ha pujat un 0,48%.

Les exportacions xineses anomenades en dòlars han crescut el 3,9% interanual a l'abril, segons han mostrat dilluns les dades de duanes. Han superat les expectatives d'un augment del 3,2% dels analistes en una enquesta de Reuters.

Les importacions xineses anomenades en dòlars s'han mantingut sense canvis a l'abril en comparació de l'any anterior, millor que la caiguda del 3% esperada, segons Reuters.

Les dades es van produir mentre la Xina continental seguia lluitant contra el seu pitjor brot de Covid des de principis del 2020. El president xinès, Xi Jinping, va emfatitzar dijous que el país s'ha de mantenir en la seva política de "dinàmica zero-Covid".

La borsa de Hong Kong està tancada aquest dilluns per vacances.

contador