• La borsa nipona avança més d'un 1% al tancament després de quatre dies de caigudes moderades
cbasia

El principal índex de la borsa del Japó ha deixat bona boca al tancament d'aquest dijous. Després de quatre sessions seguides de modests declivis, el Nikkei avança més d'un 1% al tancament, després que les dades de despesa de capital s'hagin continuat incrementant durant el primer trimestre. En contrast, les borses xineses pateixen pèrdues, després que el PMI manufacturer de Markit-Caixin hagi entrat en contracció, per primera vegada en gairebé un any.

  • 38.925,63
  • 2,79%

Així, al mes de maig, el sector industrial s'ha alentit un 0,6% comparat amb el mes anterior, fins els 49,6 punts, per sota del consens de mercat, que havia previst una caiguda fins als 50,1 punts . És la primera vegada que aquesta dada cau per sota dels 50 punts des de juny de 2016. Les borses de Xangai i Shenzhen es deixen un 0,43% i un 1,3% al tancament, respectivament. Mentre que a Hong Kong, el Hang Seng avança un 0,54%. El iuan manté els seus guanys de dimecres, després de disparar-se a un màxim de sis mesos i mig.

Les borses de Xangai i Shenzhen es deixen un 0,43% i un 1,3% al tancament

No obstant això, la caiguda de la dada de gestors de compra manufacturers ha afectat el dòlar australià, que s'ha depreciat fins al seu pitjor nivell en tres setmanes. L’ASX200 australià avança un 0,24%.

En altres llocs del món, Corea del Sud tanca amb caigudes del 0,12%, gairebé igual que Malàisia. Tailàndia avança un 0,25%. Bombai acaba plana mentre Singapur afegeix gairebé un 0,5%.

Noticias relacionadas

contador