china dl shanghai real estate skyscraper
Flickr: Herry Lawford ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/) No changes made

Les accions de la regió Àsia-Pacífic han deixat signe mixt a les operacions de dilluns, ja que els inversors han reaccionat a la publicació de l'últim tipus d'interès de referència de la Xina. Els preus del petroli també han pujat al voltant del 3%.

L'índex Hang Seng de Hong Kong, que ha pujat més d'un 1% a les primeres operacions, ha esborrat els guanys i ha tancat en territori negatiu en perdre un 1,16%. L'índex de referència de la ciutat va acabar la setmana passada amb una pujada de més del 4%, després d'una setmana volàtil en què va oscil·lar entre grans guanys i pèrdues.

La negociació de les accions de China Evergrande, que cotitzen a Hong Kong, i de la unitat de serveis immobiliaris i de vehicles de nova energia s'ha interromput dilluns, segons les notificacions de la borsa. Evergrande ha dit que la interrupció de la negociació estava relacionada amb la publicació pendent d'un anunci que contenia informació privilegiada.

Per part seva, les accions de la russa Rusal, que cotitzen a Hong Kong, han caigut més d'un 5%. L'empresa ha dit dilluns que estava avaluant l'impacte de la prohibició anunciada diumenge pel govern australià sobre les exportacions d'alúmina i minerals d'alumini a Rússia.

Les accions de la Xina continental, per contra, han tancat en territori positiu. L'índex compost de Xangai ha pujat lleugerament fins als 3.253,69 punts i el component de Shenzhen ha avançat un 0,414% fins als 12.379,64 punts.

Dilluns, el tipus d'interès preferent dels préstecs a un any a la Xina s'ha mantingut sense canvis al 3,7%, en gran mesura en línia amb les expectatives d'una enquesta de Reuters.

Els inversors han estat atents als indicis de suport polític de Pequín després d'un informe dels mitjans de comunicació estatals xinesos de la setmana passada que assenyalava el suport a les accions xineses.

A la resta de la regió, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha baixat un 0,22% el dia, fins als 7.278,50, mentre que el Kospi de Corea del Sud ha perdut un 0,77%, tancant als 2.686,05.

Els mercats del Japó estan tancats dilluns per ser festius.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,76% a la baixa.

Noticias relacionadas

contador