hong kong 20211004095814

L'índex Hang Seng de Hong Kong deixa caigudes al voltant d'un 3% després de conèixer-se que la Xina ha imposat multes a Tencent i Alibaba. L'índex Hang Seng Tech ha caigut un 4,16%.

La Xina ha imposat sancions econòmiques a diverses empreses, entre les quals els gegants tecnològics Alibaba i Tencent, per no complir les normes antimonopoli sobre la divulgació de les transaccions, segons Reuters. Les accions d'Alibaba i Tencent, que cotitzen a Hong Kong, s'han desplomat un 6,45% i un 3,18% respectivament.

D'altra banda, les accions dels casinos de Hong Kong s'han desplomat després de la notícia que gairebé tots els negocis comercials i industrials de Macau tancaran durant una setmana en un intent d'aturar la propagació de la Covid-19.

Els mercats de la Xina continental també han deixat caigudes. El Shanghai Composite ha perdut un 1,45%, mentre que el Shenzhen Component ha perdut un 2,4%. L'índex CSI 300, que recull els valors cotitzats més grans al continent, ha perdut un 1,98%.

La preocupació per la Covid creix a la Xina, ja que, segons s'informa, Xangai ha descobert una nova variant de l'òmicron.

Encara a la Xina, la inflació dels productors xinesos ha augmentat un 6,1% al juny en comparació amb el mateix període de l'any anterior, segons dades oficials publicades dissabte. Aquesta xifra va ser lleugerament superior a la taxa esperada del 6%, segons un sondeig de Reuters, però més lenta que la del maig, del 6,4%.

La inflació al consum va augmentar un 2,5% respecte a l'any anterior, també lleugerament per sobre del 2,4% previst en un sondeig de Reuters.

En altres parts de la regió, el Nikkei 225 del Japó ha pujat fins a un 2% i ha pujat per darrera vegada un 1,17%, mentre que l'índex Topix ha guanyat un 1,43%.

La coalició governant del Japó està disposada a augmentar la majoria a la cambra alta del parlament del país, segons les previsions de l'emissora local NHK. Els votants van anar a les urnes dos dies després que l'exprimer ministre Shinzo Abe fos assassinat mentre feia campanya en nom del Partit Liberal Democràtic a la ciutat de Nara.

L'S&P/ASX 200 australià ha baixat un 0,97%.

Els índexs de Corea del Sud han oscil·lat durant el matí, i el Kospi ha baixat un 0,18%. El Kosdaq ha pujat un 0,27%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha baixat un 1,63%.

Noticias relacionadas

contador