• Softbank planeja la sortida a borsa de la seva unitat de telèfons mòbils
cbasia short1

Jornada mixta en les principals borses asiàtiques, amb el Nikkei liderant els guanys mentre les borses xineses es deixen portar per les caigudes. L'índex de Hong Kong tanca amb un moderat declivi d'un 0,1%, després d'haver marcat una nova fita de més d'una dècada intradia. El Hang Seng ha arribat al seu millor nivell des de 2007.

  • 24,06€
  • -1,11%

No obstant això, el vermell s'imposa al final de la primera sessió setmanal a les borses de la Xina continental, que es deixen un 0,55%, Xangai, i un 1,28% Shenzhen. El Nikkei arriba als 23.714 punts i puja un 0,26%, després de les notícies que Softbank, gegant japonès de telecomunicacions i internet, planeja la sortida a borsa de la seva unitat de telèfons mòbils. Segons informa Reuters, aquesta Oferta Pública de Venda (OPV) tindria com a objectiu recaptar així 18.000 milions de dòlars (14.758.000 d'euros) i es convertiria en una de les majors ofertes públiques inicials d'una empresa japonesa. Les seves accions han pujat un 3%.

L'índex de referència nipó ha tancat en positiu tot i que el ien segueix prolongant els seus guanys contra el dòlar. Ha arribat a màxims de quatre mesos, fins als 110,500 iens davant d'una onada de debilitat generalitzada del 'bitllet verd' contra els seus rivals que ha portat l'índex que mesura el seu acompliment contra sis divises fins al seu pitjor nivell en tres anys.

En altre llocs, la borsa de Corea del Sud afegeix un 0,29%, mentre la d'Austràlia ho fa un modest 0,10%. Tailàndia experimenta un auge d'un 0,87%, mentre Malàisia ho fa d'un 0,23%. Bombai puja un 0,76% i Singapur ho fa un 0,42%.

Noticias relacionadas

contador