ep archivo   alibaba
ALIBABA GROUP - Archivo

L'esdeveniment més gran de compres del món, el Dia dels Solters, està en marxa abans de la data oficial, l'11 de novembre, amb ofertes i promocions de les principals plataformes, però els gegants del comerç electrònic de la Xina hauran de lidiar amb la possible alentiment del creixement econòmic, així com amb el continu escrutini dels reguladors nacionals.

L'esdeveniment de compres massives es produeix enmig de la preocupació per la disminució del creixement de l'economia xinesa i la sèrie recent de dades sobre les vendes al detall. Però hi ha indicis que els consumidors segueixen disposats a gastar a la festa de les compres d'aquest any. En una enquesta realitzada per Bain & Company a 3.000 persones i publicada la setmana passada, una mica més de la meitat (52%) dels enquestats va dir que tenia previst gastar més que l'any passat, mentre que només el 8% va dir que tenia previst reduir la despesa.

L'any passat, el Dia dels Solters, a totes les plataformes, va obtenir un valor brut de 840.000 milions de iuans (131.300 milions de dòlars). El valor brut de les mercaderies és una xifra que mostra el valor total de les comandes a les plataformes d'una empresa de comerç electrònic.

El Dia dels Solters -també conegut com el Doble 11- se celebra l'11 de novembre a la Xina i es creu que va començar a la dècada dels 1990 a les universitats per celebrar la solteria. El 2009, el gegant xinès del comerç electrònic Alibaba va llançar el primer esdeveniment de compres aquell dia, oferint grans descomptes a la seva plataforma de compres Tmall, informa CNBC.

Des d'aleshores, moltes empreses xineses de compres en línia han pujat al carro, cosa que ha fet que el Dia dels Solters sigui més gran que el Divendres Negre i el Ciberdilluns als Estats Units junts.

Les promocions comencen abans cada any i ja no es limiten a un període de 24 hores.

JD.com i Alibaba van iniciar les promocions el 20 d'octubre, permetent als clients pagar un dipòsit pels articles i assegurar-ne els grans descomptes. Diumenge es van llançar més descomptes i promocions per a JD.com i dilluns per a Alibaba.

contador