Kurod BoJ

L'augment del proteccionisme al comerç global a tot el món és la major amenaça per al creixement econòmic global, ha alertat el governador del Banc del Japó (BOIX), Haruhiko Kuroda.

En declaracions a la CNBC, el banquer central ha expressat la seva preocupació perquè les nacions apliquen mesures proteccionistes al seu comerç exterior en major o menor mesura. I és “el risc més greu per a l'economia global”, ha assenyalat. “L'escenari principal de la perspectiva de l'economia mundial del Fons Monetari Internacional (FMI) assumeix que el conflicte comercial entre els Estats Units i la Xina no empitjorarà", va dir Kuroda. Si empitjora, podria portar a una perspectiva diferent per a l'economia global.

No obstant això, el governador del Banc del Japó va dir que és probable que l'economia xinesa "es recuperi en la segona meitat" de 2019, destacant les "enormes mesures d'estímul fiscal que el govern ja ha decidit".

Els comentaris de Kuroda es produeixen quan la Xina i els EUA intenten arribar a un acord comercial que posi fi a la guerra aranzelària en curs entre les dues majors potències mundials. Les dues parts han aproximat posicions i l'acord podria estar a prop. Així mateix, també han coincidit amb la primera jornada de les converses comercials entre Tòquio i Washington, que han arrencat aquest dilluns.

Els xinesos van fer propostes sense precedents sobre transferències de tecnologia, un punt de fricció en les negociacions, va informar Reuters . El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, també va dir el diumenge que els EUA estan oberts a enfrontar sancions si no compleixen amb un acord comercial acordat. No obstant això, Mnuchin també va dir el dilluns que les dues parts encara tenen molt treball per davant.

Noticias relacionadas

contador