sintra clausura kuroda

Tal com s'esperava, el Banc del Japó (BoJ) ha deixat la política monetària sense canvis a la reunió d'avui, mantenint els tipus d'interès actuals a curt i llarg termini.

Enmig d'una forta depreciació del ien, que es troba ara al nivell més baix dels darrers 20 anys enfront del dòlar nord-americà, els mercats financers s'han centrat en el possible ajustament del marc de flexibilització monetària del BoJ per mitigar les pressions sobre ien derivades de l'augment dels diferencials de tipus d'interès. Tot i això, ha reafirmat dijous el compromís de mantenir el programa d'estímul massiu i la promesa de mantenir els tipus d'interès ultrabaixos, fet que ha provocat una nova venda del ien i una pujada dels bons de l'Estat.

"Creiem que la feblesa del ien és desfavorable per al creixement, perquè agreuja el dany al poder adquisitiu de les llars per la combinació dels alts preus de les matèries primeres i l'estancament del creixement salarial", indiquen els experts d'Oxford Economics. Sobre la base d'un camí revisat de debilitat del ien, es preveu que l'IPC general es mantingui al voltant del 2% durant tot l'any, abans de desaccelerar-se ràpidament el 2023.

Tot i això, "seguim projectant que el Banc del Japó no comprometrà la seva política de flexibilització per corregir la debilitat del ien. En el marc del control de la corba de rendiment, el Banc del Japó pot aconseguir mantenir el rang de l'objectiu de rendiment del JGB a 10 anys mitjançant compres il·limitades de JGB a preu fix”, indiquen aquests experts.

A més, el govern continua recolzant la política del BoJ. "Creiem que el Ministeri de Finances no durà a terme, ni pot dur a terme, una intervenció al mercat de divises. En el seu lloc, pensem que amb les eleccions a la cambra alta que se celebraran al juliol, les mesures fiscals, com els subsidis als combustibles i les prestacions en efectiu per a les famílies de baixos ingressos, apaivagaran la creixent preocupació del públic per la debilitat del ien", elaboren.

Noticias relacionadas

contador