Kurod BoJ

El Banc del Japó ha millorat les seves previsions d'inflació a la reunió de política monetària del gener i ha assenyalat que augmenten les possibilitats que les pujades recents de preus impulsades per les matèries primeres s'ampliïn, en un senyal de la seva convicció que el Japó està sortint de la deflació de manera sostenible. En un informe de perspectives trimestrals, el banc central nipó ha revisat a l'alça la previsió d'inflació per a l'any que comença a l'abril, fins a l'1,1% des de l'estimació anterior del 0,9%. Així mateix, ha elevat lleugerament la previsió d'inflació per a l'any fiscal 2023 fins a l'1,1% des de l'1,0%.

El banc central també ha revisat a l'alça les previsions de creixement per al proper any fiscal i ha ofert una visió més optimista de l'economia que fa tres mesos, tenint en compte el recent augment dels casos de la variant del coronavirus òmicron, almenys de moment.

No obstant això, atès que la inflació es quedarà per sota del seu objectiu del 2% durant els propers anys, el Banc del Japó ha insistit en la seva determinació de mantenir la seva política monetària ultralaxa, fins i tot quan els seus homòlegs mundials avancen cap a la sortida de les polítiques a mode de crisi.

Tal com s'esperava, el Banc del Japó ha mantingut sense canvis l'objectiu del -0,1% per als tipus d'interès a curt termini i la promesa d'orientar els tipus a llarg termini al voltant del 0% en una reunió de dos dies que ha finalitzat dimarts.

"Els riscos per als preus estan en general equilibrats", ha dit el Banc del Japó al seu informe. Això es compara amb la seva avaluació de l'octubre, que deia que els riscos estaven esbiaixats a la baixa.

A mesura que els augments salarials donin a les llars més poder adquisitiu, un nombre més gran d'empreses pujarà els preus. Això, alhora, impulsarà la inflació i augmentarà la percepció pública que els preus continuaran pujant, ha dit el Banc del Japó.

contador