- Corea del Nord s'ha compromès a no realitzar assajos nuclears mentre durin les converses
- Kim Jong-un s'ha mostrat decidit en "avançar vigorosament" per millorar les relacions
Corea del Nord està disposada a reprendre les negociacions per abandonar el seu programa nuclear. El règim de Pyongyang ha acordat mantenir converses amb Corea del Sud per primera vegada en l'última dècada, amb l'objectiu de millorar les relacions bilaterals amb els seus veïns del sud però també amb els EUA.
La notícia es produeix després d'una visita d'una delegació sud-coreana al líder nord-coreà, Kim Jong-un, marcada per un to cordial i distès. Corea del Nord s'ha compromès a no realitzar assajos nuclears mentre durin les converses.
Segons informa 'BBC', Kim Jong-un es va mostrar decidit en "avançar vigorosament" per millorar les relacions entre els dos països, després dels avenços realitzats durant els Jocs Olímpics d'hivern que s'han celebrat recentment a Pyeongchang.
Segons 'Bloomberg', l'objectiu de Pyongyang seria negociar l'abandonament de la seva carrera nuclear a canvi que els EUA garantís que el seu règim de poder dictatorial sobre el país es mantindrà sense canvis.
Per la seva banda, l'agència 'Efe' assenyala que Corea del Nord no farà "provocacions armamentístiques estratègiques" mentre durin les conversacions amb Corea del Sud.
La cimera, que se celebrarà al mes d'abril, serà la tercera de la història entre les dues Corees i se celebrarà al poblet de la pau de Panmunjeom, a la frontera entre els dos països, segons ha anunciat el cap de l'oficina presidencial sud-coreana de Seguretat Nacional, Chung Eui-yong.
A mitjans febrer, el vicepresident nord-americà, Mike Pence, va comentar que Washington estava disposat a parlar amb Corea del Nord. Pence va descriure l'estratègia nord-americana com de "màxima pressió i compromís" després de mantenir reunions amb el president de Corea del Sud, Moon Jae-in.
Aquesta estratègia unificada amb Corea del Sud va marcar un canvi important en els intents de Trump de resoldre la situació d'amenaça nuclear de Pyongyang de manera unilateral i difereix dels intents anteriors de l'Administració per enfrontar el problema mitjançant sancions econòmiques.