l-iran-doit-respecter-ses-engagements-sur-le-nucleaire-repete-paris

Les borses asiàtiques han acabat amb signe mixt aquest divendres, després de conèixer-se la notícia de l'assassinat del general iranià Qassen Soleimani en un atac ordenat pel president dels EUA, Donald Trump, contra l'aeroport de Bagdad. Les accions relacionades amb el petroli han pujat en tota la regió, la qual cosa ha deixat pujades a Austràlia i el Sud-est asiàtic, però les borses de la Xina i Hong Kong han tancat amb caigudes.

Només tres dies li han fet falta al 2020 perquè els mercats rebin la seva primera dosi d'incertesa política, en aquest cas fruit de les creixents tensions entre els Estats Units i Iran. La notícia de l'assassinat del general iranià i la reacció del líder suprem d'Iran, l'aiatol·là Alí Jamenei, que ha amenaçat aquest divendres amb una "dura venjança" per la mort de Soleimani, ha arribat prop del tancament de molts d'aquests mercats, amb tot, el compost de Xangai ha acabat gairebé pla, després de caure un 0,3% i el Hang Seng d'Hong Kong va perdre un 0,2%. Taiwan ha acabat pla i Singapur (-0,61%) també ha cedit al tancament.

Els màxims de nou setmanes del ien contra el dòlar, que ha posat en joc el seu paper d'actiu refugi, i de tres setmanes contra l'euro, no han afectat el Nikkei, ja que la bossa segueix tancada per vacances. El Kospi de Seül es va mantenir sense canvis i la bossa de Sidney ha pujat un 0,7%.

Singapur va baixar mentre que els mercats de Malàisia (+0,14%) i Indonèsia (+ 0,28%), tots dos productors de petroli, van guanyar.

Noticias relacionadas

contador