tokyo dl japan asia
Pixabay
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les accions a Àsia-Pacífic han deixat caigudes majoritàriament aquest dimarts, ja que els inversors de la regió han seguit pendents de l'evolució de la variant Òmicron.

Els principals mercats de la regió han acabat en vermell després que el conseller delegat de Moderna, Stephane Bancel, declarés al Financial Times que espera que les vacunes existents siguin menys eficaces contra la nova variant. Bancel va declarar dilluns a la CNBC que es podria trigar mesos desenvolupar i enviar una vacuna específica contra òmicron.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha estat un dels perdedors més grans de la regió, amb una caiguda del 2,3%. El Kospi de Corea del Sud també ha baixat un 2,42%.

Les accions japoneses han tancat a la baixa, arrossegades per les caigudes dels valors del sector automobilístic, minorista i farmacèutic, ja que la variant emergent de la Covid-19, òmicron, provoca el temor pel ritme de la recuperació econòmica mundial. Nissan Motor ha caigut un 5,2%, Fast Retailing ha baixat un 4,4% i Astellas Pharma ha retrocedit un 3,1%. L'índex borsari Nikkei ha caigut un 1,6%, fins als 27821,76 punts.

El ien japonès, sovint considerat una moneda de refugi, s'ha enfortit fins a 113,16 per dòlar, enfront dels nivells de 113,9 observats anteriorment davant del bitllet verd.

Les accions xineses han tancat mixtes, amb la majoria dels índexs de referència amb pocs canvis al llarg de la sessió. L'índex compost de Xangai ha pujat 1,19% i s'ha situat als 3563,89, mentre que l'índex compost de Shenzhen ha guanyat un 0,1%, fins als 2519,27 punts.

L'activitat de les fàbriques xineses va repuntar inesperadament al novembre i va créixer per primera vegada en tres mesos, ja que els preus de les primeres matèries van caure i el racionament d'energia es va reduir, cosa que va alleujar la pressió sobre un sector manufacturer que s'enfronta a una demanda feble.

L'índex oficial de directors de compres (PMI) del sector manufacturer es va situar en 50,1 punts al novembre, enfront dels 49,2 d'octubre, segons han mostrat dimarts les dades de l'Oficina Nacional d'Estadístiques (ONE).

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha avançat un 0,22% el dia, fins als 7.256 punts.

Noticias relacionadas

contador