cbasiabaj3 short1
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les principals borses del continent asiàtic han acabat en el verd aquest dimecres, quan s'esperen avenços de les reunions comercials entre els EUA i la Xina que se celebren a Washington. Diversos mitjans anuncien una trobada entre el president dels EUA, Donald Trump, i el viceprimer ministre xinès, Liu He, del qual probablement transcendirà la data d'una cimera amb la Xina.

Liu també es reunirà amb el secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, i amb el representant de Comerç, Robert Lighthizer, segons ha informat el Ministeri de Comerç xinès sense oferir més detalls.

Lighthizer i Mnuchin van viatjar a la Xina el mes passat, on es van reunir amb Liu. Ara les negociacions es reprendran a Washington amb l'objectiu de "seguir treballant" abans de la data límit de l'1 de març, quan els aranzels del 10% sobre importacions xineses valorades en 200.000 milions de dòlars s'elevaran fins al 25 per cent.

Tot i que les bones notícies han impulsat la gana pel risc, el Nikkei ha tancat pràcticament pla, amb un modest avanç del 0,05%, mentre que el Hang Seng de Hong Kong acaba amb un retrocés del 0,4%. A la Xina continental, els compostos de Xangai (+0,90%) i Shenzhen (+0,68) segueixen beneficiant-se del optimisme dels inversors.

Les borses del Sud-est asiàtic també deixen resultats desiguals, amb avenços del 0,25% a Singapur i caigudes a Malàisia i Indonèsia. Al Pacífic, l’ASX200 (-0,83%) i l’NZX50 (-0,47%), acaben en el vermell.

Al mercat de les divises, el dòlar també ha notat l'augment de la gana pel risc i cedeix posicions contra la majoria dels seus rivals.

Noticias relacionadas

contador