• El sector serveis a la Xina s'expandeix al seu ritme més ràpid en quatre mesos
cbchina2

Els mercats de la regió d'Àsia Pacífic s'han mantingut estables en l'arrencada d'una setmana que estarà molt marcada per les eleccions del Regne Unit de dijous. El Nikkei ha acabat en terreny positiu i ha aconseguit mantenir els 20.000 punts conquerits divendres passat, mentre altres parquets del continent s'han vist afectats per la reacció dels inversors després de l'atac terrorista de dissabte a Londres i cert moviment de presa de beneficis abans de la cita amb les urnes del 8 de juny al país britànic.

  • 38.925,63
  • 2,79%

A la Xina continental, el PMI de Markit-Caixin del sector serveis del mes de maig ha deixat un notable avanç, fins als 52,8 punts, comparat amb els 51,5 del mes anterior, ha trencat un declivi de quatre mesos consecutius i ha registrat el seu nivell més alt des de gener. Les borses del gegant asiàtic han reaccionat de manera desigual amb Shenzhen avançant gairebé un 0,60%, mentre que Xangai cedeix exactament el mateix. El Hang Seng de Hong Kong perd un 0,22% al tancament.

En altres llocs, el Kospi de Seül acaba pla, mentre que l’ASX200 australià cau un 0,72%, afectat per les vendes en el sector bancari amb les principals entitats del país caient un 2% de mitjana. Tailàndia, Malàisia i Bombai pugen un 0,19%, un 0,46% i un 0,14%, respectivament, mentre que Singapur acaba pla.

Noticias relacionadas

contador