cb trump xi sh11
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses asiàtiques han tancat amb caigudes aquest divendres amb la mirada ja definitivament posada en Osaka i la cimera del G-20 que té lloc aquest cap de setmana a la ciutat nipona. L'atenció hi estarà principalment en el retrobament entre Trump i Xi Jinping amb la guerra comercial com a gran assignatura pendent.

Al Japó, el Nikkei 225 ha cedit un 0,2% i el Topix s'ha deixat un 0,1% al tancament de la sessió. A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen han tancat amb caigudes del 0,6%.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha cedit un 0,3% mentre que a Corea del Sud el Kospi s'ha deixat un 0,1% i, finalment, a Austràlia l'ASX 200 ha perdut un 0,1%.

De tornada a la guerra comercial, des d'AMP Capital apunten que "el resultat final de les negociacions passa perquè els EUA retiri tots els aranzels i la Xina cedeixi en el terreny de la propietat intel·lectual". Amb tot, assevera que "encara queda camí per davant encara que totes dues economies han de reconèixer el mal que han causat l'una a l'altra".

Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat als 107,67 respecte al dòlar. Per la seva banda, el dòlar australià, ho ha fet als 0,7 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador