cbasiabaj3 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets asiàtics han tancat en verd aquest dimecres. La guerra comercial torna a donar un cop de cua després que Trump anunciés dimarts que està obert a posposar la data límit, el proper 2 de març, per arribar a un acord amb la Xina.

A la Xina Continental, els components de Shenzhen i Xangai han tancat amb avenços del 2% i l’1,8%, respectivament.

Per la seva banda, el Hang Seng de Hong Kong ha tancat un 1% amunt, mentre que el Nikkei 225 japonès ha estès els seus guanys de l'anterior sessió amb un repunt de l’1,34%. Al seu torn, el Topix ha arribat al tancament de la sessió amb un avanç de l’1,06%. A Austràlia, l’ASX 200 ha cedit un 0,25%.

El 2 de març és un dia crucial per als mercats. Si no s'arriba a un acord, entrarien en joc els nous aranzels entre la Xina i els EUA, les dues majors economies del món.

El secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, és al costat del representant de Comerç dels EUA, Robert Lighthizer a Pequín aquesta setmana per veure’s 'amb el vice-primer ministre xinès Liu He i arribar a un acord.

Al mercat de divises, el ien japonès s'ha intercanviat als 110,63 respecte al dòlar nord-americà. Per la seva banda, el dòlar australià ho ha fet als 0,7126 dòlars nord-americans.

Noticias relacionadas

contador