china recesion portada
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets asiàtics han tancat en verd després que el president dels Estats Units, Donald Trump, hagi posposat la data límit fixada pel seu país i la Xina per arribar a un acord comercial: l'1 de març.

A la Xina continental, els compostos de Xangai i Shenzhen s'han disparat un 5,6% i un 5,4%, respectivament. Això li ha permès entrar en territori alcista, després de caure a territori baixista el passat juny de 2018.

A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,52% al tancament de la sessió mentre que al Japó, el Nikkei 225 i el Topix han pujat un 0,4% i un 0,7%. A Austràlia, l’ASX 200 ha avançat un 0,3% i, a Corea del Sud, el Kospi ha tancat amb un repunt similar.

Al front de la guerra comercial, Trump va anunciar aquest diumenge que planeja ajornar els aranzels que el seu país anava a imposar a la Xina a partir de l'1 de març. Com a justificació, el president nord-americà va citar el "progrés substancial en les converses bilaterals entre les dues majors economies del món.

Amb tot, cal conèixer la nova data que els dos països es fixen com a límit per arribar a un acord comercial que allunyi una de les principals incerteses del mercat per a aquest 2019.

Noticias relacionadas

contador