sbasia4 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han tancat en verd aquest dimarts esperonades per l'alleujament de les tensions comercials liderades per la Xina i els Estats Units. D'aquesta manera, el mercat i els inversors van reaccionar positivament tant a Àsia com a l'altre costat del Pacífic, a Wall Street, aquest dilluns.

Al Japó, l'índex Nikkei 225 ha avançat un 0,85% impulsat en els guanys de l’1,2% de la passada sessió. Un dels seus valors més destacats ha estat el gegant de la 'venda al detall' esportiu, Uniqlo, que s’ha desmarcat amb una pujada del 0,84%.

Els analistes afirmen que el respir de la guerra comercial entre els EUA i la Xina ha impulsat els inversors

A Corea del Sud, el Kospi ha tancat amb una pujada del 0,72% impulsat per la recuperació de les seves siderúrgiques i Samsung Electronics. Més enllà, a Hong Kong, l'índex Hang Seng ha avançat un 0,67% aixecat pel sector energètic. A més, l'índex de Xangai també ha tancat amb un repunt del 0,13%.

Per la seva banda, l'S&P/ASX 200 ha donat la nota negativa, ja que ha tancat amb una caiguda del 0,18% arrossegat pels seus valors del sector financer que s’han mogut en terreny negatiu.

"No hi ha noves notícies sobre la guerra comercial entre els EUA i la Xina, cosa que ha ajudat els inversors", reconeix Rodrigo Catril, estrateg de National Australia Bank, en un comunicat. "És probable que el risc d'una guerra comercial romangui en un segon pla a mesura que els països comencin a introduir mesures per preparar-se de cara als aranzels", assevera Zhu Huani, economista de Mizuho Bank.

Noticias relacionadas

contador