• El ASX200 de Australia abre a su mejor nivel desde mayo de 2015
  • El Nikkei tanca pla
cbasia2d3

Aquest dimecres les borses asiàtiques han vist com els inversors tornaven a abraçar certa gana pel risc, després que Wall Street aconseguís remuntar les seves pèrdues recents, impulsada per l’onada d’optimisme que ha deixat unes dades macroeconòmiques millors del que s’esperava. La majoria dels parquets asiàtics tanquen en verd en una jornada en la qual el Regne Unit acapararà tota l’atenció dels mercats per l’activació de l’article 50 del Tractat de Lisboa.

La lliura és una de les grans protagonistes d’aquesta jornada i ha deixat un mínim en la sessió asiàtica als 1,2377 dòlars que és també el seu nivell més baix en gairebé una setmana. A l’hora de tancar Àsia, cotitza amb caigudes d’aproximadament un 0,5%.

De volta a les borses del continent, això no obstant, el to és positiu, després de l’agitació de les primeres sessions de la setmana. Els mercats de valors asiàtics han aconseguit deixar enrere la política – i les conseqüències del fet que Donald Trump no aconseguirà tirar endavant la seva derogació del “Obamacare” – i s’han centrat en l’avanç de l’economia dels EUA, fet que ha donat ales al dòlar. La dada de la confiança del consumidor als EUA ha avançat en febrer fins arribar el seu millor nivell des de l’any 2000 i ha impulsat els índexs de Wall Street un 0,8% de mitjana.

A Àsia els parquets n’han agafat el relleu amb guanys encapçalats per l’ASX200 d’Austràlia, que puja un 0,90%, després d’obrir al seu millor nivell des del maig del 2015. La borsa de Singapur avança un 0,70%, mentre que el Kospi sudcoreà i el Hang Seng de Hong Kong ho fan un 0,12% i un 0,11%, respectivament.

A la Xina continental, els principals índexs de Xangai i Shenzhen acaben pràcticament plans amb guanys marginals d’un 0,18% i un 0,04%, respectivament, mentre que el Nikkei també tanca pla, tot i que cedeix un 0,02% al tancar, després d’haver sumat un 1% durant la sessió anterior.

Noticias relacionadas

contador