livre-sterling-marches-asiatiques-bourse-tokyo
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els inversors contraposen el pessimisme al voltant del conflicte aranzelari amb l'optimisme de la retallada de tipus de la Reserva Federal dels EUA (Fed), cosa que ha portat les borses del continent asiàtic a finalitzar una nova jornada amb signe mixt.

El Nikkei del Japó (-0,01%) ha tancat pla davant la lleugerament inferior fortalesa del ien, que es canvia en 108,25 unitats contra el dòlar, una mica per sobre del seu màxim de cinc mesos de dimecres. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,2%, mentre a la Xina continental, el compost de Xangai (-1,17%) i el de Shenzhen (-2,08%) han patit importants retallades després que el president dels EUA, Donald Trump, hagi tornat a amenaçar Pequín amb més aranzels.

El republicà ha dit que els aranzels sobre la Xina podrien incrementar-se en 300.000 milions de dòlars si fos necessari. Les negociacions entre Pequín i l'administració nord-americana van empitjorar a principis de maig.

"Durant les nostres converses amb la Xina estan succeint moltes coses interessants. Veurem què passa. Podria pujar-los altres 300.000 milions i ho faré en el moment adequat", ha declarat Trump als mitjans de comunicació aquest dijous, segons recull Reuters, sense donar detalls sobre quins productes podrien estar afectats. "Però crec que la Xina vol fer un tracte i crec que Mèxic vol fer un mal tracte", ha afegit.

Els parquets s'han mantingut pràcticament estables a Singapur (-0,11%) i han baixat a Taiwan (-0,50%). L'ASX 200 d'Austràlia (+0,39%) ha tancat amb pujades i el Kospi de Corea del Sud estava tancat per festiu.

Noticias relacionadas

contador