• La Reserva del Banc d'Austràlia ha deixat els tipus d'interès sense canvis a l’1,5%
  • El PMI de serveis de Caixin de la Xina puja a l'agost
cbasia short324

Les principals borses del continent asiàtic han continuat dominades per l'aversió al risc després que la tensió a la península de Corea hagi escalat fins a màxims la passada matinada. Corea del Sud ha iniciat maniobres militars, alhora que ha acordat amb els EUA ampliar la capacitat de càrrega dels seus míssils. Des de Washington han advertit el Consell de Seguretat de l'ONU que Corea del Nord està "demanant una guerra".

  • 38.925,63
  • 2,79%

En aquest escenari, els operadors han tornat a impulsar els actius refugi, com el ien que ha marcat nous mínims d'una setmana, fins negociar-se al voltant dels 119,200 unitats contra el dòlar. La pujada de la divisa nipona ha llastat el Nikkei, que encapçala les pèrdues al continent i es deixa un 0,63% al tancament d'aquest dimarts.

El Kospi, l'altre índex afectat per la crisi amb Corea del Nord, ha limitat les pèrdues de la sessió anterior i acaba la jornada amb una caiguda d'un 1,6%. L'índex de la borsa de Nova Zelanda es deixa també un 0,40% i Austràlia tanca pràcticament sense canvis, amb pèrdues de tot just un 0,1% després que la Reserva del Banc d'Austràlia hagi deixat els tipus d'interès en el mínim històric de l’1,5% per tretzè mes consecutiu.

A Hong Kong, el Hang Seng tanca pla, mentre les borses de Xangai i Shenzhen de la Xina continental deixen guanys marginals després que el PMI de serveis de Caixin hagi pujat gairebé un punt a l'agost i així ha trencat amb la ratxa de caigudes d'aquest indicador que apuntaven a la desacceleració durant els dos últims mesos.

En altres llocs del món, Malàisia tanca amb caigudes d'un 0,36%, Tailàndia acaba pla, mentre Bombai i Singapur pugen un 0,20% i un 0,35%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador