japon-hausse-des-prix-a-la-consommation-en-decembre
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt aquest divendres davant les persistents tensions aranzelàries entre la Xina i els Estats Units que segueixen tenallant el mercat.

L'índex Nikkei 225 ha tancat amb uns guanys de 1,19%, mentre que el Kospi sud-coreà ho ha fet amb unes pujades de l’1,40%.

Trump torna a asfixiar els mercats asiàtics amenaçant la Xina

A Austràlia, l’ASX 200 ha tancat al +0,59%, impulsat pel seu sector financer. Per la seva banda, a la Xina continental l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha estès els seus guanys de dijous tancant 0,81% amunt. No obstant això, l'altra cara de la moneda han estat els compostos de Xangai i Shenzhen, amb pèrdues del 0,13% i el 0,47%, respectivament.

L'atenció dels inversors s'ha centrat aquest divendres en les paraules de Trump, que va afirmar a través del seu perfil de Twitter que Washington "no està sota pressió per arribar a un acord amb la Xina, són ells que ho estan per arribar a un acord amb nosaltres". A més, ha recordat que "els EUA aviat rebrà milers de milions en aranzels i fabricarà els seus productes a casa.”

Unes paraules que contrasten amb la suposada voluntat dels EUA que es deixava entreveure aquest dimecres per reiniciar els acostaments amb la Xina i tornar a la taula de negociació.

Noticias relacionadas

contador