trump china eeuu portada buena
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les principals borses del continent asiàtic es tenyeixen de verd intens aquest divendres, animades pel rebot de Wall Street de dijous, a més de les bones notícies que arriben des del front de la guerra comercial entre els EUA i la Xina, que apunten a una distensió del conflicte.

Els índexs de la borsa nord-americana van deixar una pujada de l'1,3% de mitjana, impulsats pel Nasdaq, l'índex tecnològic de les empreses americanes. Wall Street va començar una mica més tímid la sessió, però a mitja jornada una piulada de Donald Trump sobre la Xina el va animar a l'alça. El president nord-americà va assegurar haver parlat per telèfon amb Xi Jinping, el seu homòleg xinès, sobre diferents assumptes i, especialment, sobre comerç. I, segons el mateix Trump, té bones perspectives de cara a la propera reunió del G-20 a l'Argentina.

L'optimisme s'ha traslladat a Àsia, amb una accelerada important de les principals borses continentals. Lidera les alces el Hang Seng de Hong Kong, amb una pujada del 3,48%, mentre que a la Xina continental Xangai avança un 2,46% i Shenzhen ho fa un 3,36%, molt animades per les bones notícies de la guerra comercial. El Nikkei també s'endinsa en el verd (2,46%), com la resta dels parquets regionals.

El Kospi sud-coreà mimetitza la resta de parquets, amb un increment d'un 3,53%, Tailàndia ho fa un 1,15%, Malàisia un 0,68%, Singapur un 1,63%. Al Pacífic es limiten les pujades, amb l’NZX50 de Nova Zelanda pla al tancament i l’ASX200 que marca un tímid guany del 0,14%.

Al mercat de les divises, el ien ha retrocedit fins a les 113,00 unitats, a causa de la major demanda d'actius d'elevat risc, a mesura que el dòlar estén el seu ral·li aquest divendres, també esperonat per les notícies que arriben del front xinès-nord-americà.

Noticias relacionadas

contador