japon bandera portada

Les accions asiàtiques han tancat amb caigudes la majoria divendres, ja que el ressorgiment dels atacs russos ha esvaït les esperances d'un ràpid final de la guerra a Ucraïna.

L'índex de referència japonès Nikkei ha caigut un 0,5% a les operacions matinals. Un indicador trimestral de la confiança del sector empresarial al Japó, anomenat tankan, portat a terme pel Banc del Japó, va revelar que l'indicador de referència per als grans fabricants va caure per primera vegada en set trimestres, perdent tres punts respecte a una enquesta realitzada al desembre, fins als 14 punts des dels 17 punts.

Les accions del gegant de l'electrònica i l'energia Toshiba han saltat un 6,7% després de saber que Bain Capital podria fer una oferta per adquirir la companyia i portar-la a la borsa. Toshiba va dir que no estava involucrada en aquestes converses.

El Kospi de Corea del Sud ha perdut un 0,6%, mentre que l'ASX d'Austràlia ha acabat pla. El Hang Seng de Hong Kong ha cedit un 0,8% i el Shanghai Composite ha afegit un 0,9%. Els índexs de referència de Singapur, Taiwan i Indonèsia han caigut lleugerament.

L'augment dels casos de COVID a la Xina se suma a les preocupacions d'una desacceleració regional. El tancament de Xangai ha entrat en la seva segona fase de restriccions ampliades, mentre que s'han aixecat les restriccions a la molt afectada Jilin.

La reculada ha seguit a un ampli descens a Wall Street, que va tancar el pitjor trimestre des que va esclatar la pandèmia fa dos anys.

Noticias relacionadas

contador