• Les principals borses de la Xina per fi es contagien dels guanys

Els parquets del continent asiàtic han tornat a tancar fortament ancorades al verd per segon dia consecutiu, després que el resultat de la primera volta electoral de les eleccions a França hagi disparat un ral·li a tots els mercats mundials. Les borses de la Xina continental també s'han vist impulsades pel sentiment comprador aquest dimarts. Els inversors tornen a posar sota vigilància Corea del Nord, davant l'alerta de noves proves de míssils.

Observadors internacionals han avisat que Pyongyang podria realitzar una altra exhibició del seu múscul armamentístic amb motiu del 85è aniversari de la fundació de l'exèrcit nord-coreà i els operadors es mantindran en alerta davant qualsevol senyal de renovades tensions a Corea.

El Nikkei contínua liderant els guanys i afegeix un altre 1,2% a l'avanç del dilluns

Però, de moment, el Nikkei contínua liderant els guanys i afegeix un altre 1,2% a l'avanç del dilluns, d'un 1,4%. El ien ha seguit també depreciant-se davant les compres en el dòlar i l'euro i ha arribat a canviar-se a 110 unitats per cada ‘bitllet verd’. Les fluctuacions de la moneda han donat impuls als valors més dependents de les exportacions, amb Nintendo i Mazda al capdavant, després de deixar pujades d'un 1,6%.

A Hong Kong, el Hang Seng tanca amb pujades d'un 1.16%, impulsat també per l'estabilització dels principals índexs de la Xina continental. El Shenzhen Composite guanya un 0,48% al tancament, mentre l'índex de Xangai avança un 0,13% després de la caiguda de dilluns, d'un 1,4%, el major en quatre mesos.

En altres llocs del món, el Kospi de Corea del Sud tanca amb guanys de gairebé un 1% i les borses de Singapur i Bombai ho fan amb un 0,6%. Malàisia guanya un 0,19% i l’ASX200 australià ho fa amb un 0,30%.

Noticias relacionadas

contador