cbasia11 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les principals borses del continent asiàtic han tancat amb fortes alces aquest dilluns, per les bones notícies que arriben des del pla geopolític.

Segons Bloomberg i The Wall Street Journal, els governs de les dues primeres potències mundials estan ultimant el seu acord que ja és imminent. Expliquen que Pequín devia oferir suavitzar els aranzels i altres restriccions als productes agrícoles i ramaders, químics i automòbils, mentre que Washington eliminarà gran part dels impostos a les importacions xineses. Així, asseguren que aquest mateix mes, el 27 de març concretament, es rubricarà l'acord per part dels dos presidents, Xi Jinping i Donald Trump, encara que també expliquen que hi ha esculls en les converses.

Relaten que les dues parts encara estan negociant sobre el tema que va encendre la metxa del conflicte: els plans xinesos per a la creació de competidors de tecnologia global estatals que Washington, Europa i altres socis comercials asseguren que violen les obligacions d'obertura del mercat de Pequín. No obstant això, "l'especulació que tant els Estats Units com la Xina són a prop de signar un acord mantindrà els mercats lleugerament optimistes", segons analistes d'ING.

Aquest bon ànim es nota amb força als parquets del continent asiàtic. L'índex compost de Xangai (+0,95%) s'ha disparat un 2,6%, fins al seu nivell més alt des del juny, i el compost de Shenzhen (+2,05%) s'ha disparat un 3,5%. El Nikkei de Tòquio tanca amb guanys d'un 1,02%. A la resta de borses del continent, les alces són d'un 0,5% de mitjana, amb el Hang Seng de Hong Kong afegint un 0,63%.

Al mercat de les divises, les bones notícies també eleven el iuan i l'Aussie. La moneda xinesa s'ha disparat a màxims durant la sessió de 6,6849 iuans per dòlar, tot i que s'ha girat a la baixa i ara està gairebé pla en el dia. El dòlar australià, per la seva banda, s'ha disparat un 0,57% abans de retrocedir.

Noticias relacionadas

contador