• La fortalesa del sector de la construcció a Austràlia impulsa el dòlar australià al seu millor canvi en gairebé un mes
  • El Nikkei puja de la mà de la caiguda del ien
cbasia01ks92

Els mercats del continent asiàtic han pres el testimoni del rebot protagonitzat per Wall Street, després de l'episodi d'aversió al risc que ha deixat l'última crisi de Cora del Nord. El verd s'imposa en els índexs de la regió, després que la tensió s'hagi rebaixat després del llançament d'un míssil per part del règim de Pyongyang.

  • 38.981,75
  • 0,18%

El Hang Seng de Hong Kong encapçala els guanys i, amb un avanç de l’1,10%, recupera els 28.000 punts i, amb això, els màxims de dos anys que va fregar a l'arrencada setmanal. A la Xina continental, Shenzhen guanya un 0,44%, mentre Xangai tanca pla.

La fortalesa del sector de la construcció a Austràlia impulsa el dòlar australià al seu millor canvi en gairebé un mes

La borsa del Japó avança un 0,74%, després del retrocés de prop d'un 1,5% del ien respecte al dòlar dels EUA. La divisa nipona s'ha depreciat fins a un mínim intradia lleugerament per sobre dels 110,00 iens contra el 'bitllet verd', cosa que ha donat ales al Nikkei, que es queda, però, lluny dels 20.000 punts. El país governat per Shinzo Abe, les dades macroeconòmiques publicades la passada matinada també han deixat bona boca, amb les vendes de grans magatzems en línia amb les previsions del mercat i les dades de les vendes al detall han superat àmpliament les expectatives al mes de juliol, fins a l’1,9% en termes anuals, i una revisió d'una dècima en la dada del mes de juny, fins al 2,2%.

A Austràlia, les dades de construcció han mostrat un mercat exultant i han impulsat el dòlar australià fins a màxims de gairebé un mes, al voltant dels 0,80 dòlars. L’ASX200, per la seva banda, acaba pla.

En altres llocs del món, el Kospi sud-coreà ha patit durant tota la sessió, per acabar en terreny positiu, amb un guany d'un 0,32%. Tailàndia avança lleugerament, menys d'un 0,2%, Malàisia també acaba pla, Bombai puja un 1% i Singapur ho fa un 0,40%.

Noticias relacionadas

contador