sbasia4 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Sessió mixta en les borses asiàtiques, que s'ha vist majoritàriament impulsades pel sentiment a Wall Street, on l'índex S&P 500 va aconseguir nous màxims intradia aquest dimarts. No obstant això, la nova tempesta política que creix sobre el president nord-americà, Donald Trump, ha limitat l'avanç.

Dos excol.laboradors del republicà han estat acusats i trobats culpables de diversos delictes. Michael Cohen, exadvocat del president nord-americà, Donald Trump, s'ha lliurat aquest dimarts a l'FBI després d'arribar a un acord amb la Fiscalia, que l'investiga per frau fiscal i bancari i violació de la llei electoral, i ha afirmat que el mandatari "li va ordenar cometre un delicte". En concret, ha confessat que li va encarregar pagar pel silenci de dues dones que haurien mantingut relacions amb Trump, per no perjudicar la campanya electoral.

Per si això fos poc, Paul Manafort, que va ser cap de la campanya electoral del president nord-americà, Donald Trump, ha estat declarat culpable de vuit dels 18 càrrecs de frau bancari i fiscal dels que estava acusat.

Aquests fets han calmat la gana inversora que s'ha vist encoratjat durant les últimes jornades per les negociacions entre la Xina i els EUA, que es reprenen aquest dimecres a Washington, al voltant de les quals "s'han construït grans esperances" , indica David Madden, analista de CMC Markets. "Des de l'anunci de la reunió, els inversors han tingut la idea que el sol acte de seure i discutir sobre la disputa comercial és un pas en la direcció correcta. Els polítics, d'altra banda, estan donant la impressió que no s'aconseguirà molt", afegeix.

Amb tot, el iuan va a per una cinquena jornada de pujades i es canvia de mans a les 6,8427 per dòlar, encara que el seu ascens també s'ha frenat, de la mà del refredament de les borses xineses, que tornen al vermell aquest dimecres (Xangai: -0,83% i Shenzhen: -0,97%). El retrocés es deu en gran part al fet que les preocupacions econòmiques han tornat a la segona potència mundial després que el banc central ha manifestat que no recorrerà a un fort estímul per donar suport al creixement.

La resta de parquets asiàtics prossegueixen amb els seus guanys de sessions anteriors, excepte l’ASX200 australià (-0,29%). Del costat de les pujades, el Nikkei escala un 0,64%, el Hang Seng de Hong Kong ho fa un 0,22% i el Kospi sud-coreà avança un 0,18%. En el verd també han acabat Tailàndia (+0,32%) i Malàisia (+0,59%). Singapur tanca amb un declivi del 0,15%.

Noticias relacionadas

contador