• Els mercats del Japó i Corea del Sud, tancats per vacances
china, shanghai, smog, environment, asia

La caiguda en els preus de les matèries primeres, especialment del barril Brent, que ha assolit mínims de 2017 per sota dels 50 dòlars, ha deixat notar els seus efectes a les borses del continent asiàtic, que han tancat amb caigudes aquest divendres.

Amb el Japó i Corea del Sud tancats per vacances, les principals borses xineses són les que més han notat els descensos: el Xangai Composite ha cedit gairebé un 1% al tancament, mentre que el Shenzhen ho fa un 0,88%. A Hong Kong, el Hang Seng es deixa més d'un 1%.

Les borses xineses són les que més pateixen el cop de la caiguda de les matèries primeres

El declivi dels preus del petroli, davant la incertesa de si l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i altres productors de cru estendran el seu acord per mantenir sota control l'oferta, ha pesat en els valors relacionats amb les energies també a la borsa d'Austràlia. L’ASX200 cedeix un 0,68%, amb importants caigudes en valors com BHP Billiton, d'un 2,62%, o Rio Tinto d'un 2,01%.

En altres llocs del món, el Sensex de Bombai i la borsa de Singapur també acaben amb pèrdues d'un 0,76% i un 0,21%, respectivament, mentre la de Tailàndia cau un 0,40%. A Malàisia, el parquet local guanya un 0,20% al tancament.

Noticias relacionadas

contador