cb1asia1 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els mercats asiàtics es tenyeixen de verd en la seva immensa majoria aquest inici de mes després de les bones notícies que arriben des del front de la guerra comercial. Els inversors se sacsegen la ressaca de l'abrupte final de la cimera entre els EUA i Corea del Nord a Hanoi i es recolzen en les informacions de Bloomberg que apunten que el país nord-americà està redactant un acord definitiu amb la Xina.

A més, diversos funcionaris han qualificat de "fantàstic" l'avanç en les converses, de manera que si tot va segons el previst, Donald Trump i Xi Jinping es reuniran a mitjans de març a Florida per segellar aquest text. No obstant això, el republicà s'ha encarregat de posar una nota de prudència en declarar, abans d'abandonar Vietnam que "sempre està preparat" per cancel·lar qualsevol acord si no és prou bo.

Les notícies han animat els inversors que han preferit deixar-se portar per l'entusiasme i han inaugurat el tercer mes d'any amb compres importants a les borses asiàtiques. Els compostos de Xangai i Shenzhen avancen més d'un 1,1%, tot i les males dades macroeconòmiques.

El sector manufacturer del gegant asiàtic s'ha contret el febrer per tercer mes consecutiu. L'índex de gestors de compra de fàbrica de Caixin/ Markit ha llançat un valor de 49,9, per sobre de la lectura de gener, de 48,3 i millor que les previsions de 48,5, no obstant això, ha mostrat que l'activitat manufacturera es manté des de finals de l'any passat a nivells de contracció no vistos des de 2016.

En altres llocs, el Nikkei també guanya més d'un 1%. El verd s'imposa als índexs del Pacífic, mentre que al Sud-est asiàtic, en canvi, s'han registrat caigudes moderades. El Kospi sud-coreà posa el contrapunt amb un declivi de l’1,76%, ja que no aconsegueix desempallegar-se del que ha passat entre el seu país veí i Washington.

Noticias relacionadas

contador