cbasiajapon1 short1

Les tensions entre la Xina i els EUA han tornat a ocupar l'atenció dels inversors aquest dijous, quan el president nord-americà, Donald Trump, va acusar Pequín d’ingerències en les eleccions legislatives del 6 de novembre, conegudes com les 'midterms'. Les borses del continent asiàtic s'han tenyit de vermell en un context de guerra comercial amb 260.000 milions d'aranzels mutus que recentment han entrat en vigor.

En resposta a les acusacions de Trump, el ministre d'Exteriors xinès, Wang Yi, ha recalcat que Pequín "no ha interferit ni interferirà en els assumptes interns de cap país". "Ens neguem a acceptar unes acusacions injustificades contra la Xina", ha dit, en declaracions davant el Consell de Seguretat de Nacions Unides, segons ha recollit l'agència britànica de notícies Reuters.

Després d'aquest nou intercanvi de declaracions, els índexs xinesos, Xangai (-0,54%) i Shenzhen (-1,07%), han acabat amb pèrdues i han cedit part del rebot de la jornada anterior. Hong Kong també ha caigut un 0,48%.

El Kospi sud-coreà (+0,70%) és, al costat de Tailàndia (+0,73%) un oasi verd enmig de les caigudes generalitzades del 0,25% a Malàisia, 0,18% a Austràlia, 0,68% a Nova Zelanda i 0,43% a Tailàndia.

Noticias relacionadas

contador