japon asia calle
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets del continent asiàtic han seguit ancorats en els números verds aquest divendres, amb un avanç d'un 0,5% de mitjana en tots els índexs, animats per la nova ronda de converses comercials que s'iniciarà l'octubre entre la Xina i els EUA.

El Ministeri de Comerç de la Xina va confirmar que els dos països van mantenir una conversa telefònica dijous i van acordar reunir-se a principis d'octubre a Washington. Això marcaria la tretzena ronda de negociacions comercials en 18 mesos, després que Washington i Pequín hagin aplicat aranzels a milers de milions de dòlars en béns d'ambdues parts.

Els guanys s'han seguit ampliant també a Wall Street, que va tancar la passada nit amb un auge de l'1,5% i han esperonat les borses regionals. El Nikkei ha avançat un 0,5%, Hong Kong, que ha rebut el recolzament de la retirada de la llei d'extradició xinesa ha vist com el Hong Seng ha afegit un 0,6% i a la Xina continental, Xangai i Shenzhen agreguen un 0,4%.

En altres llocs, el Kospi sud-coreà puja un 0,2%, els parquets del Sud-est asiàtic acaben plans i al Pacífic, l'ASX200 australià afegeix un 0,5%.

Noticias relacionadas

contador