Japan, Nikkei, Tokyo, Asia
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

La majoria dels parquets asiàtics cotitzen en vermell aquest dimarts, al mig de la nova onada d'aversió al risc provocada per la pujada dels preus del petroli i les creixents tensions geopolítiques.

El ral·li del Brent i el West Texas del 15% d'aquest dilluns deixa notar la seva empremta en les borses de la Xina continental, que es deixen un 1,60% a Xangai i un 2,00 a Shenzhen. El Nikkei i el Kospi sud-coreà cotitzen plans, mentre el Hang Seng de Hong Kong també cedeix un 1,42%. Al Pacífic, l'ASX200 i l'NZX50 deixen pujades marginals, mentre el Sud-est asiàtic també acaba amb signe mixt.

Les notícies que arriben del front de la guerra comercial també mouen els mercats asiàtics. D'una banda, el president dels EUA, Donald Trump, ha explicat que els EUA han arribat a un acord comercial amb el Japó sobre aranzels que no requereix l'aprovació del Congrés. D'altra banda, la Xina enviarà una delegació de funcionaris viceministerials aquesta mateixa setmana als EUA per prendre part en una ronda de contactes prèvia a la nova ronda de negociacions comercials d'octubre, segons informen diversos mitjans xinesos.

Noticias relacionadas

contador