cb china dr1
38.981,75
  • 70,56
  • 0,18%

Les borses asiàtiques han tancat en verd aquest dimarts. I ho han fet després que les dades macro de la Xina donessin un respir al gegant asiàtic i, per extensió, a la resta del món davant l'amenaça d'una desacceleració econòmica global.

Els compostos de Xangai i Shenzhen van tancar amb un avanç del 0,2% i del 0,1%, respectivament. A Hong Kong, el Hang Seng ha rebotat per acabar tancant amb un repunt del 0,1% al final de la sessió.

Al Japó l'índex Nikkei 225 ha tancat pla mentre que el Topix ha cedit un 0,25% al ​​tancament de la sessió borsària. Al mercat de divises, el ien s'ha intercanviat als 111,36 respecte al dòlar nord-americà.

Per la seva banda, a Corea del Sud el Kospi ha tancat amb un avanç del 0,4% i, a Austràlia, l’ASX 200 ha arribat al final de la sessió amb un altre repunt del 0,4% després que el seu banc central ratifiqui no hi haurà (de moment) pujades de tipus.

De tornada a les dades macro de la Xina, l'activitat industrial i el PMI del gegant asiàtic van sorprendre a l'alça, demostrant una inesperada recuperació del país en el tercer mes de l'any.

Tant l'índex privat de Gerents de Compres de Manufactura Caixin/Markit com l'Índex de Gerents de Compres (PMI) oficial es van expandir inesperadament el març i van agafar per sorpresa els analistes. L'activitat industrial ha augmentat per primer cop en quatre mesos.

Noticias relacionadas

contador