guerra comercial portada nueva banderas china eeuu
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Els parquets del continent asiàtic es tenyeixen de verd aquest dijous i celebren les bones notícies que arriben des del front de la guerra comercial. Washington i Pequín tornaran a la taula de negociacions l'octubre, segons ha informat el Ministeri de Comerç del gegant asiàtic.

Després de la nova ronda d'aranzels mutus amb què les dues potències mundials van inaugurar el mes de setembre, ambdues parts van acordar celebrar una altra ronda de negociacions comercials a Washington, a principis del mes que ve. A més, realitzaran consultes a mitjans de setembre per preparar la trobada, segons un comunicat que recull CNBC.

Els principals índexs segueixen alimentats també pel que podria ser el final de tres mesos de protestes a Hong Kong. Tot i que el Hang Seng corregeix aquest dijous i cedeix un 0,6%, ahir es va disparar un 4% per la retirada del projecte de llei d'extradició que va acabar confirmant l'executiu de Carrie Lam.

No obstant això, el redreçament de les negociacions entre la Xina i els EUA és el que esperona els inversors, amb pujades gairebé del 2% en el Nikkei i els compostos de Xangai i Shenzhen ho fan al voltant d'un 1%. En altres llocs, els números verds també arriben al Sud-est asiàtic, amb excepció de Malàisia, que està pla i al Pacífic, amb auges del 0,9% a l’ASX200 australià i l’NZX50 de Nova Zelanda.

Noticias relacionadas

contador