• Les principals places de la regió deixen enrere els declivis dels valors tecnològics
cbasia1

Les principals borses de la regió d'Àsia-Pacífic han deixat guanys durant una sessió en què el dòlar ha estat el gran protagonista. El 'bitllet verd' s'ha deixat portar finalment per les compres i ha rebut impuls fins a arribar a apreciar-se un 1,5% enfront del ien, cosa que ha donat ales als valors exportadors. La debilitat de la divisa nipona ha enfortit el Nikkei que avança un 0,5% al ​​tancament.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El principal índex de la borsa de Tòquio també ha rebut estímul després que el Banc del Japó (BoJ per les sigles en anglès) hagi anunciat que mantindrà sense canvis la seva política ultra-expansiva. A més, valors com Mitsubishi Electronic, Honda Motor i Yamaha Motor han deixat notables guanys d'un 1% de mitjana.

El banc central nipó ha decidit per una majoria de 7 vots favorables, davant de 2 en contra mantenir la taxa de dipòsit al -0,1% i seguir endavant amb les seves compres de bons amb l'objectiu de limitar la rendibilitat del deute japonès amb venciment a deu anys al voltant del 0%, segons va anunciar la institució després que la Reserva Federal dels EUA decidís aquest dimecres va tornar a pujar els tipus d'interès.

El BoJ espera que el Japó mantindrà una expansió moderada en la qual el consum domèstic "probablement continuarà la seva tendència alcista"

En la seva anàlisi de les perspectives per a l'economia nipona, el BoJ espera que el Japó mantindrà una expansió moderada en la qual el consum domèstic "probablement continuarà la seva tendència alcistac amb un cercle virtuós d'ingressos i despeses tant entre les empreses com les llars".

Així mateix, l'entitat preveu que les exportacions continuïn la seva moderada tendència a l'alça davant la millora de les economies internacionals.

En altres llocs, el verd s'imposa, encara que la majoria de parquets acaben plans, com el Hang Seng de Hong Kong, el Kospi de Corea del Sud o les borses de Malàisia, Bombai i Singapur. L’ASX200 deixa un tímid avanç del 0,19%, mentre la Xina continental deixa pèrdues marginals d'un 0,31% al Xangai Composite i del 0,21%, a Shenzhen.

Noticias relacionadas

contador