• Les borses de la Xina continental, alienes al debat sobre els aranzels dels EUA
cbasia short2

Els principals índexs del continent asiàtic s'han deixat portar per l'onada de vendes de Wall Street, que ha pesat sobre els valors tecnològics, després que Facebook es deixés un 7% aquest dilluns. Una bretxa de seguretat a la xarxa social devia permetre que es filtressin les dades de centenars d'usuaris, desencadenant la reacció borsària, que ha arrossegat altres empreses.

  • 24,06€
  • -1,11%

Així, els índexs amb gran presència d'empreses de tecnologia es tenyeixen de vermell aquest dimarts. El Nikkei retalla les seves pèrdues al tancament fins a un 0,47%, des de l’1,2% que ha arribat a perdre durant la sessió, el Taiex de Taiwan ho fa un 0,33% i l’ASX200 es deixa un 0,39%.

En canvi, altres mercats com el Hang Seng de Hong Kong (0,11%), els índexs xinesos o el Kospi sud-coreà (0,42%) han acabat en terreny positiu a mesura que han sorgit oportunitats de compra. A la Xina continental, Xangai puja un 0,34% i Shenzhen ho fa un 0,14%, tot i que s'incrementen les informacions sobre que el president dels EUA, Donald Trump, planeja imposar aranzels a les importacions del gegant asiàtic per valor de 60.000 milions de dòlars.

En altres llocs, el vermell s'imposa en l’NZX50 de Nova Zelanda, que cedeix un 0,06%, mentre Malàisia acaba pla, Tailàndia cau un 0,12% i Singapur i Bombai pugen un 0,34% i un 0,14%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador