• Els beneficis d'Apple cauen un 14% a la Xina, Hong Kong i Taiwan
cbasia1

Els operadors asiàtics han extremat la seva cautela mentre esperen la decisió monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed). Amb tres dels grans índexs de la regió tancats per festivitats locals, la resta de borses del continent no han aconseguit prendre el testimoni de Wall Street que va tancar la sessió de dimarts amb pujades i amb el Nasdaq en màxims històrics empès per Apple.

El gegant tecnològic nord-americà ha arribat a un rècord de 256.000 milions en caixa i puja el dividend, però ha venut menys iPhones. La caiguda en el consum del telèfon intel·ligent estrella de la marca s'ha acarnissat als països asiàtics on l'empresa també ha notat una disminució dels seus beneficis. En concret, els beneficis a la Xina continental, Hong Kong i Taiwan han caigut un 14% i suposa el cinquè declivi consecutiu a la regió.

Els beneficis d'Apple cauen un 14% a la Xina, Hong Kong i Taiwan

Tot i aquestes dades, el Taiex de Taiwan on Apple compta amb diversos proveïdors ha acabat amb una pujada del 0,14%. Les borses de Shenzhen i Xangai no han estat capaços de beneficiar-se de l’'estirada' d'Apple i acaben amb caigudes del 0,5% de mitjana.

En altres llocs del món, l’ASX200 d'Austràlia ha cedit un altre 0,88%, després que dimarts va trencar la ratxa de set sessions amb guanys. El principal índex de la borsa australiana ha notat l'efecte de la caiguda d’Australia and New Zealand Banking Group (ANZ), els valors han perdut un 2,54% aquest dimecres, després de caure un 2% el dimarts, mentre els operadors digereixen els seus comptes trimestrals, pitjors del que s'esperava.

La borsa de Malàisia acaba plana, mentre el Sensex de Bombai tanca amb un 0,07% en terreny negatiu i el de Singapur ho fa ancorat al verd amb un avanç del 0,76%.

Noticias relacionadas

contador