cb1asia1 short1

Les principals borses asiàtiques han finalitzat la sessió amb signe mixt, en una jornada durant la qual la guerra comercial entre la Xina i els EUA ha tornat a acaparar tot el protagonisme. Aquest dijous ha entrat en vigor una nova ronda d'aranzels recíprocs del 25%, per valor de 16.000 milions de dòlars i s'inicien les converses de dos dies entre les dues potències sobre el seu conflicte en les exportacions.

  • 24,06€
  • -1,11%

A més, l'enèsima tempesta política desfermada sobre Donald Trump. Les últimes informacions sobre l'escàndol del mandatari mostren que aquest ha acusat el seu exadvocat, Michael Cohen, d'"inventar històries" i ha explicat que va saber que havia pagat a dos dels seus amants per comprar el seu silenci quan ja ho havia fet i que els diners no procedien de la campanya electoral, la qual cosa constituiria un delicte de finançament il·legal.

L'escàndol va afectar la borsa nord-americana i Wall Street va acabar amb signe mixt en les seves tres principals índexs borsaris (Dow Jones -0,34%, S&P 500 -0,04 % i Nasdaq +0,38%). El dòlar, en canvi és un altre cantar. El 'bitllet verd' torna a intentar avançar aquest dijous contra tots els seus rivals, després que les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed) mostressin que el banc central està fortament determinat a apujar els tipus el setembre.

El iuan deixa notar el nou envit de la guerra aranzelària i del 'bitllet verd' i cedeix a mínims de tres dies, als 6,8665 iuans (-0,4%) i el ien es canvia de mans en 110,900 iens, cosa que ha donat ales al Nikkei japonès (+0,22%). Les borses xineses també acaben en el verd (Xangai: +0,44% i Shenzhen: +0,66%), encara que el Hang Seng de Hong tanca en vermell (-0,45%).

L’ASX200 (-0,34%) australià encadena diverses sessions al vermell i arrossega l’NZX50 (-0,25%) de Nova Zelanda, mentre el Kospi (+0,41%) sud-coreà, Tailàndia (+0,36%), Malàisia (+0,35%) i Singapur (+1,61%) acaben amb guanys.

Noticias relacionadas

contador