cbasia9 short1
38.925,63
  • 1.055,37
  • 2,79%

Les borses del continent asiàtic han acabat amb guanys moderats en la seva majoria, mentre els inversors intenten pair les implicacions de l'enèsima amenaça del president dels EUA, Donald Trump a la Xina, que ha revifat les tensions comercials. La majoria dels parquets han revertit les agudes caigudes de dilluns, almenys el Nikkei, que es deixa un 1,51% en la seva primera jornada després de les vacances nipones.

Els parquets de la Xina continental es tenyeixen de verd, amb alces en els compostos de Shenzhen (+1,55%) i Xangai (+0,66%), que es recuperen després de les notícies que Pequín manté els seus plans d'enviar una delegació a Washington aquesta setmana. Encapçalada pel viceprimer ministre xinès, Liu He, la visita es desenvoluparà dijous i divendres amb l'esperança que els EUA no compleixi amb la seva amenaça d'incrementar els aranzels a 200.000 milions de dòlars de béns xinesos del 10% al 25%.

L'augment es farà efectiu a la mitjanit de dijous a divendres (horari nord-americà), no obstant això, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha deixat una porta oberta a reconsiderar els impostos si les converses s'encarrilen de nou.

En altres llocs es donen també avenços en el Hang Seng (+0,42%) d'Hong Kong i a les borses del Sud-est asiàtic, a excepció de Tailàndia que cedeix un 0,4%. El Kospi sud-coreà es deixa un 0,88% i les borses del Pacífic acaben amb pujades del 0,67% a l'NZX50 de Nova Zelanda i del 0,19% a la borsa australiana.

L'aussie (dòlar australià) ha experimentat un ral·li durant la passada matinada, impulsat per la decisió de la Reserva del Banc d'Austràlia de mantenir els tipus sense canvis a l'1,5%. La divisa ha arribat a avançar un 0,7% durant la jornada tot i que es manté la pressió perquè el banc central retalli els tipus, que es mantenen inalterats des de mitjans de 2016, a causa de la feble inflació.

Encara al mercat de les divises, el banc central de la Xina ha rebaixat el canvi inicial diari del iuan a un nou mínim de dos mesos i mig, fins als 6,7614 iuans per dòlar, arrossegat per les fortes pèrdues en la moneda xinesa del dia anterior.

El canvi oficial de dimarts va ser 0,4%, més feble que l'anterior de 6,7344 unitats per dòlar i el més baix des del 19 de febrer.

Noticias relacionadas

contador