ep trabajadores en una fabrica china
CHINA DAILY CHINA DAILY INFOR - Archivo

Les borses d'Àsia-Pacífic han deixat signe mixt a les operacions de dimecres, en una jornada molt marcada per les dades macro. S'han publicat els PMI manufacturers del Japó i la Xina i la dada del PIB australià.

Les accions de la Xina continental han estat mixtes, amb el Shanghai Composite pràcticament pla mentre que el Shenzhen Component ha pujat un 0,419%. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 0,74%.

Dimecres, l'índex Caixin/Markit de gestors de compres del sector manufacturer del maig es va situar en 48,1, xifra que suposa una millora respecte a la lectura del 46,0 d'abril, però continua sent per sota de la marca de 50 que separa l'expansió de la contracció.

El PMI manufacturer oficial de la Xina del maig, publicat dimarts, es va situar en 49,6, xifra que suposa una millora respecte a la lectura de 47,4 d'abril. La lectura del maig es va situar per sobre del nivell de 48,6 previst en una enquesta de Reuters. Les lectures del PMI són seqüencials i representen una expansió o contracció intermensual.

Al Japó, el Nikkei 225 ha guanyat un 0,61%, mentre que l'índex Topix ha avançat un 1,19%.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,11%. El producte interior brut d'Austràlia va créixer el 0,8% intertrimestral en termes de volum de cadena desestacionalitzat durant el primer trimestre, segons han mostrat dimecres les dades de l'Oficina d'Estadístiques del país. Aquesta xifra ha superat les expectatives d'un sondeig de Reuters d'un augment del 0,5%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha cotitzat un 0,41% a la baixa.

Noticias relacionadas

contador