• El won coreà encadena sis jornades consecutives de pèrdues
0cbasia921j2

La majoria de borses d'Àsia Pacífic es deixen portar per les pèrdues mentre els inversors tornen a extremar la cautela davant l'escalada de tensió a la península de Corea. El ien s'ha tornat a enfortir la matinada passada, enmig d'un renovat sentiment d'aversió al risc, encara que la seva operativa segueix confinada en el rang dels 111,500 i els 110,500 iens.

  • 38.925,63
  • 2,79%

El principal índex de la borsa de Tòquio, el Nikkei, tanca amb caigudes properes al 0,5% i els principals valors sofreixen davant el renovat impuls del ien. Toshiba Corp. lidera el declivi, amb una baixada del 4,3% de les seves accions, mentre els inversors esperen els seus resultats empresarials aquest dimarts.

El won coreà encadena sis jornades consecutives de pèrdues

A la Xina continental, les borses de Shenzhen i Xangai perden un 0,20%, cadascuna, mentre que el Hang Seng de Hong Kong tanca ancorat al vermell amb pèrdues de gairebé un 0,90%. El Kospi de Corea del Sud suma una jornada més de declivis, mentre segueix l'escalada de tensions entre Corea del Nord i els EUA. Després que la nova administració republicana hagi avisat al règim de Kim Jong-un sobre les seves constants proves militars i hagi decidit enviar un grup d'atac de portaavions, encapçalat per l’'USS Carl Vinson', a la península de Corea, Pyongyang ha respost als EUA que el país està llest per respondre a “tot tipus de guerra” amb Washington.

A més, la Xina i Corea del Sud han acordat la imposició de noves sancions a Corea del Nord si duu a terme noves proves armamentístiques amb míssils nuclears de llarg abast. El won coreà, per la seva banda, també sofreix la fugida dels compradors i segueix estenent les seves pèrdues per sisè dia consecutiu. La divisa ha cedit un altre 0,4% i segueix a nivells no vists des del 15 de març.

En altres llocs del món, l’ASX Australià acaba amb guanys de gairebé el 0,40%, el Sensex de Bombai avança gairebé un 0,60%, mentre que els valors de Singapur cedeixen un 0,34%.

Noticias relacionadas

contador