• Els operadors segueixen mostrant la seva cautela abans de la cimera Trump-Xi Jinping

Els parquets del continent asiàtic han revertit les caigudes de dimarts i acaben en verd aquest dimecres, impulsats pel repunt dels preus de les matèries primeres, especialment del petroli.

Els valors relacionats amb les energies han tirat del carro a la majoria dels índexs d'Àsia-Pacífic, després que el cru hagi mantingut el seu màxim de quatre setmanes. El barril de referència Brent ha afegit un 0,2% fins als 54,27 dòlars després de les notícies que els principals exportadors del món retallarien la seva producció.

Destaca l'acompliment de companyies petrolíferes com l'australiana Santos que puja un 2,84%, Woodside Petroleum guanya un 1,72% i les accions de les petrolieres xineses Sinopec i Cnooc avancen un 1% de mitjana. Els parquets de la Xina continental tanquen amb guanys d'un 1,19% a Xangai i de l'1,85% a Shenzhen. El Hang Seng de Hong Kong, no obstant això, acaba pla.

En altres llocs del món, l'aversió al risc ha afluixat lleugerament aquesta jornada, encara que el ien s'ha mantingut operant al voltant del màxim d'una setmana aconseguit durant la sessió anterior, per sota de les 110,500 unitats per cada dòlar. Els operadors mantenen la seva cautela abans de la cimera entre el president dels EUA, Donald Trump i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, que, segons el mateix Trump, serà “molt difícil”. S'espera que el republicà pressioni la Xina per aconseguir el seu suport contra Corea del Nord.

El Nikkei ha tancat amb una tímida pujada del 0,12%, mentre l’ASX200 australià reverteix la seva caiguda de dimarts, amb una alça del 0,33%. La borsa de Bombai acaba plana i a Singapur, es deixa un 0,59%.

Noticias relacionadas

contador