zelenski davos

El president d'Ucraïna, Volodimir Zelenski, ha inaugurat el Fòrum Econòmic Mundial de Davos amb un discurs per vídeo. Zelenski ha dit que Rússia està utilitzant la "força bruta" per sotmetre Ucraïna.

"Aquest és realment el moment en què es decideix si la força bruta governarà el món", ha afirmat. "Si és així, no hi ha necessitat de més reunions a Davos", ha assenyalat rotund.

La força bruta, ha dit, "no busca més que la submissió d'aquells a qui vol sotmetre... i no discuteix, sinó mata, i Rússia ho fa a Ucraïna".

Dirigint-se al Fòrum per videoconferència, Zelenski ha afegit que “Rússia s'ha convertit en un estat de criminals de guerra”. Rússia ha estat acusada de crims de guerra a Ucraïna, arran de l'atac contra edificis i infraestructures civils, encara que el país dirigit per Vladimir Putin nega haver atacat aquests llocs.

Zelenski també ha demanat a la comunitat internacional que assenti un precedent per dissuadir el Kremlin ara i prevenir futures agressions. Ha afegit que Ucraïna està oberta a les empreses que surtin de Rússia. "Tindran accés no només a un mercat de 40 milions de consumidors, sinó també al mercat de la UE", ha assenyalat, fent referència a l'acord comercial del seu país amb el bloc.

Noticias relacionadas

contador