vox santiago abascal

El secretari general de Vox ha explicat a 'Herrera en COPE' que el seu partit no donarà un "xec en blanc" al PP i Ciutadans per formar govern quan "ni tan sols ens han trucat per escoltar les nostres propostes. No han volgut ni seure a parlar amb nosaltres".

Javier Ortega afegeix que "sabem que som imprescindibles per a un canvi a Andalusia, però també som conscients que tenim 12 escons, només demanem que s'escolti els andalusos que ens han votat". El polític de Vox espera que PP i Ciutadans els truquin per negociar com serà la sessió d'investidura. "Ho farem amb la millor de les voluntats i donarem el nostre suport fins on ho permetin els nostres principis, valors, dignitat i compromís", ha afirmat.

Ortega recorda que la seva formació no ha trencat cap acord, perquè no havia signat res amb PP i Cs, als quals exigeix ​​que modifiquin les mesures contra la violència de gènere. Si no canvien "ni una coma, és preferible tornar a votar a veure defraudades les expectatives de 400.000 votants. Pretenen un autèntic trágala i això no ho acceptaria ningú".

El secretari general de Vox afirma que el seu partit aposta per una llei que empari totes les víctimes intrafamiliars, no només l'agressió contra les dones; una llei que sigui constitucional, que tracti totes les víctimes de la mateixa manera i que defensi el principi de presumpció d'innocència.

RESPOSTA A EL MUNDO

Per la seva banda, el líder de Vox, Santiago Abascal, ha assenyala en el seu compte de Twitter, en resposta a la notícia publicada avui per El Mundo que assenyala que el PP ha ofert a la seva formació ajudes a homes per la violència domèstica, que no han rebut encara aquest oferiment "de manera oficial".

Abascal reitera que un govern que vulgui comptar amb els 12 escons de Vox per a la seva investidura haurà de seure a escoltar el programa votat per 400.000 andalusos.

Noticias relacionadas

contador