ep autobus emt
AYUNTAMIENTO DE MADRID - Archivo

Viatjar en bus per Madrid durant les hores punta serà gratis durant la primera quinzena de setembre. Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcalde de la comunitat, José Luis Martínez-Almeida.

Com hores punta s'entén aquelles que van des de les 7 fins a les 9 hores del matí i durant les hores que els serveis de transport públic no solen donar l'abast.

"Les dues primeres setmanes de setembre, de 7 hores a 9 hores serà gratuït, qualsevol persona que els usi tindrà, un ús gratuït per seguir fomentant l'ús del transport públic", ha assegurat Almeida durant la celebració del Debat de l'estat de la ciutat.

Setembre serà també el mes del 'transbús', un bitllet que permetrà els transbordaments entre autobusos durant una hora per 1,80 euros, respecte als 1,50 euros que costa el senzill. A més, l'Àrea de Medi Ambient i Mobilitat treballa en ampliar en 15 quilòmetres més el carril bus, que actualment representa un 7,8% de la infraestructura existent.

El novè mes de l'any serà també amfitrió de tres noves línies que s'aniran posant en marxa de manera progressiva. La primera, un bus llançadora que connectarà Plaça El·líptica i el Centre Comercial Islazul. La segona, una que connecti els barris de Sanchinarro-Les Taules-Montecarmelo-Pitis amb deu autobusos. I l'última, un nou servei d'EMT a Valdebebas.

contador